Slogan indien we het ooit gebruiken - aanzetten via Toggle

Reizen naar
Zuid-Afrika met
Nederlandstalige begeleiding door The Africa BugTwee formules:

Deels begeleid door The Africa Bug

Volledig begeleid door The Africa Bug


 
 
 

Waar gaat het om?

 

Laat ons er geen doekjes om winden. Ook al is Zuid-Afrika het Afrikaanse land dat zowat het meest verwesterd is, toch kan het voor velen onder jullie "een brug te ver" zijn. Het verschil in taal en in gewoonten/gebruiken. Het rijden aan de "verkeerde" kant van de straat. Enzovoort...

Vele mensen hebben graag een begeleider die hun moedertaal kent. Maar wie als koppel naar Zuid-Afrika reist kan de kost van die begeleider niet dragen (de extra kamer, zijn/haar loon, ...).

Een groepsreis dan maar? Ach, da's ook ver van ideaal, dat gereis met een grote bus. De kost van de Nederlandstalige gids zal per persoon inderdaad meevallen. Maar er zijn ook nadelen. Met zo'n grote bus geraak je niet op de plaatsen waar je wil geraken. Je reis is onpersoonlijk. En je reisgezelschap houdt je vaak op; tegen dat de laatste persoon naar het toilet is geweest zit de eerste zijn blaas al weer vol.

The Africa Bug biedt vanaf nu een
mooie tussen-oplossing! Een beperkt reisgezelschap (minimaal twee, maximaal vier personen), en toch Nederlandstalige begeleiding die zeer betaalbaar is.

Hoe doen we dat? Simpel:


Door zélf alle transfers uit te voeren, en door zélf het (natuur-)gidsen en het begeleiden ter harte te nemen.
We zijn dus geen extra begeleiders bovenop de reguliere gidsen reeds aanwezig in de lodges! We vervangen gewoon deze lokale gidsen. Kortom; in dat opzicht zijn we geen extra kost op je factuur.

Noteer dat
wij zélf over alle certificaten beschikken om U te mogen begeleiden en gidsen, zowel in de Nationale Parken als in de privé parken. We mogen ook grote groepen toeristen vervoeren op de openbare weg. Dat maakt ons uniek want er is op dit moment gewoon niemand anders uit Nederland of België die idem certificaten heeft (dat hebben we nagegaan).

Terzijde; vele "buitenlandse" gidsen nemen op dit vlak risico's. Ze gaan de openbare weg op met een groep mensen, zonder te beschikken over een PDP ("Professional Driver's Permit). Of ze gaan het Nationaal Park in zonder DEAT-registratie (deze laatste kan je enkel bekomen als je als natuurgids een FGASA en CATHSSETA certificaat hebt). Ze blijven "onder de radar" door te rijden in een voertuig zonder logos op de deuren. Maar gaat het fout (een ongeval, een dier dat iemand verwondt) dan kunnen er grote problemen zijn qua verzekering. Let hier aub voor op!
 
 
 

Waarom twee formules?

 
Onze begeleide reis bestaat uit drie delen; een deel in de Drakensbergen/highveld, een deel in de lowveld maar "non-safari", en een deel puur safari in een privé reservaat naast Kruger.

Als we de lokale gids en begeleider willen vervangen, dan moet dat ook kunnen. Tijdens het eerste en tweede deel van je reis kan het perfect. Maar tijdens je derde reisdeel is het minder eenvoudig, want dat deel gaat door in een lodge op privé gebied, en daar lukt het niet zomaar om de aanwezige gids en begeleiding te vervangen. Die zijn immers ook nodig om de andere aanwezige gasten te begeleiden en gidsen.

Wil je in zo'n lodge ook worden begeleid in het Nederlands, door The Africa Bug, dan ben je verplicht die lodge in zijn totaliteit af te huren. Dit heeft natuurlijk een aanzienlijke impact op de prijs. Vandaar de twee formules;

  • een formule waar de safari-dagen niet door The Africa Bug worden verzorgd (maar we hebben er wel voor gezorgd dat je in een fantastische lodge terecht komt waar we de gids en manager persoonlijk kennen).
  • een formule waar dat we de lodge in zijn totaliteit huren, en waar The Africa Bug je begeleid en alle safari ritten verzorgt.

Ook al is de tweede formule duurder, het hoeft niet onbetaalbaar te zijn. Als je bijvoorbeeld met vier personen komt, dan is de prijs per persoon slechts 200€ méér, in vergelijking met de prijs van twee personen die de deels-begeleide reis nemen. En de tweede formule heeft bovendien twee zeer grote bijkomend voordelen;

  • De voertaal in de lodge en in het safari-voertuig is Nederlands en niet Engels.
  • Het voertuig is volledig ter onzer beschikking. We delen het met niemand anders.

Vooral dit laatste is een zeer groot voordeel want je groep heeft meer vrijheid wat betreft enkele keuzes die je tijdens de game drives kan maken (Hoe lang duurt de sundowner-stop? Op welke dieren focussen we? Enz...).
 
 
 
 
 

Beschikbare data

 
Deze reis start steeds op maandag. Volgende afreisdata zijn beschikbaar;

5 maart 2018 INGENOMEN
12 maart 2018 INGENOMEN
19 maart 2018 INGENOMEN

23 april 2018
30 april 2018
7 mei 2018 (*)
9 juli 2018 INGENOMEN
16 juli 2018 INGENOMEN

3 september 2018
10 september 2018
17 september 2018
24 september 2018
1 oktober 2018
8 oktober 2018
15 oktober 2018

(* enkel beschikbaar voor de deels-begeleide reis, de laatste transfer - terug naar Hoedspruit luchthaven - wordt uitgevoerd door iemand anders)